Кашик халва

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кашик халва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 480 г
  • захар - 240 г
  • вода - 480 мл
  • масло - 150 мл
  • розова вода - 12 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата и захарта на гъст сироп. Свалете от огъня и добавете розовата вода.

Запържете брашното на сух тиган до зачервяване и го залейте със сиропа.

Разбъркайте до получаването на гладка смес, разстелете в тавичка и оставете да се охлади напълно.

След това нарежете на парчета и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: