Начин на приготвяне
Маслото и захарта се смесват с миксер до пухкава смес, към нея се добавят и яйцата, разбърква се до хомогенизиране.
Ореховото брашно, кокосовото брашно и царевичното нишесте, бакпулвера, хималайската сол, ванилията и содата се слагат в чопъра и се миксират на най-високата степен за 15 секунди.
Течната и сухата смес се събират в купа, добавят се какаото, канелата, меда и ситно нарязаните сушени червени боровинки.
Замесва се гладко тесто, разделя се на 4 еднакви топки, всяка се увива в стреч фолио и се прибират за половин час в хладилник.
След това всяка топка се разточва върху незалепваща повърхност и се изрязват форми с ринг. Прехвърлят се в тавичка с постлана хартия за печене.
Изпичат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10-15 минути.
Безглутеновите сладки се оставят да се охладят напълно на равна повърхност.
Изстиналите бисквитки се намазват с мармалад или конфитюр по избор (аз използвах конфитюр от ягоди) и се слепват две по две.
Готовите безглутенови какаови коледни бисквитки се съхраняват в чиния със стъклен похлупак или в кутия с капак, като между редовете се поставя хартия за печене. След като престоят затворени ден - два, коледните сладки са по-вкусни. Ако са много твърди може да поставите в кутията разрязана на две ябълка, за да омекнат.
Да ви е сладко!