Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Безглутенови какаови коледни бисквитки

Безглутенови какаови коледни бисквитки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Безглутенови какаови коледни бисквитки
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
40
"Готовите безглутенови какаови коледни бисквитки се съхраняват в чиния със стъклен похлупак или в кутия с капак, като между редовете се поставя хартия за печене. След като престоят един ден, стават по-вкусни."

Необходими Продукти

  • брашно от орехи - 200 г
  • кокосово брашно - 60 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • кафява захар - 140 г
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 140 г, меко
  • яйца - 2 бр.
  • пчелен мед - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • какао - 30 г
  • канела - 10 г
  • сол - 1 щипка, фино смляна, хималайска
  • червени боровинки - 3 с.л. сушени, ситно нарязани
  • мармалад - или сладко по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се смесват с миксер до пухкава смес, към нея се добавят и яйцата, разбърква се до хомогенизиране.

Ореховото брашно, кокосовото брашно и царевичното нишесте, бакпулвера, хималайската сол, ванилията и содата се слагат в чопъра и се миксират на най-високата степен за 15 секунди.

Течната и сухата смес се събират в купа, добавят се какаото, канелата, меда и ситно нарязаните сушени червени боровинки.

Замесва се гладко тесто, разделя се на 4 еднакви топки, всяка се увива в стреч фолио и се прибират за половин час в хладилник.

След това всяка топка се разточва върху незалепваща повърхност и се изрязват форми с ринг. Прехвърлят се в тавичка с постлана хартия за печене.

Изпичат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10-15 минути.

Безглутеновите сладки се оставят да се охладят напълно на равна повърхност.

Изстиналите бисквитки се намазват с мармалад или конфитюр по избор (аз използвах конфитюр от ягоди) и се слепват две по две.

Готовите безглутенови какаови коледни бисквитки се съхраняват в чиния със стъклен похлупак или в кутия с капак, като между редовете се поставя хартия за печене. След като престоят затворени ден - два, коледните сладки са по-вкусни. Ако са много твърди може да поставите в кутията разрязана на две ябълка, за да омекнат.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: