Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Морковена торта със заквасена сметана

Морковена торта със заквасена сметана

КрисиКриси
Новак
3029077319
Морковена торта със заквасена сметана
Снимка: Анонимен
1 / 5
17/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Морковена торта със заквасена сметана е разкошна за всеки празник."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • моркови - 3 ч.ч. настъргани
  • ванилова захар - 1 бр.
  • канела - 1/2 к.л./био, натурална/
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • сушени червени боровинка - 50 г
  • сол - щипка
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • ванилия
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, брашното с бакпулвера, морковите и всички останали съставки за блата.

Получава се лепкаво гъсто тесто, което се разделя на две части.

Блатовете се пекат върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 185 °C за около 35-40 мин. Последните 10 мин градусите могат да се намалят на 170 °C /зависи от фурната/.

След като са опечени и охладени блатовете, се разрязват на две, така че да се получат 4 блата за морковена торта. По този начин кремът се разпределя на по-голяма площ и тортата става по-сочна.

Кремът се получава, като хубаво се разбъркват всички негови съставки.

Тортата с моркови се сглобява, като се редуват блат и крем, завършва се с крем.

Украсява се по избор.

Аз използвах малко пресен морков, цели и смлени орехи.

Сметановата торта трябва да престои 24 часа в хладилник и тогава да се консумира.

Морковена торта със заквасена сметана е разкошна за всеки празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: