Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, брашното с бакпулвера, морковите и всички останали съставки за блата.
Получава се лепкаво гъсто тесто, което се разделя на две части.
Блатовете се пекат върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 185 °C за около 35-40 мин. Последните 10 мин градусите могат да се намалят на 170 °C /зависи от фурната/.
След като са опечени и охладени блатовете, се разрязват на две, така че да се получат 4 блата за морковена торта. По този начин кремът се разпределя на по-голяма площ и тортата става по-сочна.
Кремът се получава, като хубаво се разбъркват всички негови съставки.
Тортата с моркови се сглобява, като се редуват блат и крем, завършва се с крем.
Украсява се по избор.
Аз използвах малко пресен морков, цели и смлени орехи.
Сметановата торта трябва да престои 24 часа в хладилник и тогава да се консумира.
Морковена торта със заквасена сметана е разкошна за всеки празник.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашия морковен кекс, някой от вкусните ни морковени сладкиши или си направи една здравословна крем супа от моркови.