Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от лозови листа с кайма

Сарми от лозови листа с кайма

Сарми от лозови листа с кайма
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сарми от лозови листа с кайма - достоен опонент на постните лозови сарми"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1.ч.л
  • джоджен - щипка или две
  • олио - 4 с.л.
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ние си избираме какви да бъдат, а те могат да са пресни, консервирани или замразени.

Първо си приготвяме плънката, като запържваме каймата заедно със ситно нарязания лук, сол и черен пипер

Пържим на умерена температура около 5-6 минути, след което добавяме ориза и червения пипер.

Разбъркваме и наливаме гореща вода около 300 мл.

Оставяме така да ври, за да може оризът да поеме водата. След това прибавяме джоджена.

Оставяме плънката за сармите да се охлади и след това започваме да завиваме сармите.

Слагаме 1 лозов лист със задната част и дръжката към нас.

Отгоре поставяме пълна чаена лъжица от сместа и след това завиваме.

В съд си нареждаме лозовите сарми една до друга.

Заливаме с вода, в която сте добавили щипка сол.

Поставяме и печем сарми от лозови листа с кайма 40 минути на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: