Начин на приготвяне
Преди да започнем да режем киселото зеле на ситно, си оставяме няколко листа за отгоре.
Измиваме си ориза и го отцеждаме от водата.
Нарязваме си свинското и телешкото месо на едри парчета, а пилешките бутчета - на две.
Осоляваме месото и го поръсете с малко черен пипер, а сланината - на тънки ивици.
Приготвяме си голям глинен гювеч и на дъното поставяме 2-3 ивици сланина.
След това поставяме половината от целите зелеви листа.
Започваме да нареждаме ситно нарязано кисело зеле и половината от ориза.
Поръсваме с половината от подправките, след което няколко ивици сланина, половината месо свинско и телешко и половината наденица.
Нареждаме отгоре отново всички останали съставки на пластове, накрая поставяме и пилешките бутчета в празничната капама.
Завиваме всичко с останалите цели листа кисело зеле и поливаме с червеното вино и 1 чаена чаша зелев сок.
Затваряме капака на селската капама, включваме фурната на висока степен, докато заври.
След като заври, намаляваме фурната до 160 °C и оставяме да се пече около 5 часа.
Коментари