Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Бърза печена тиква за Бъдни Вечер

Бърза печена тиква за Бъдни Вечер

СашкаСашка
Новак
6452156
Бърза печена тиква за Бъдни Вечер
Снимка: Сашка
1 / 2
24/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Печената тиква е задължително зимно ястие на трапезата за Бъдни вечер, а тази рецепта е непретенциозна и бързо се приготвя."

Необходими Продукти

  • тиква - 1 средна
  • захар - 250 - 300 г
  • вода - да покрие дъното на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и изчистваме тиквата.

Режем тиквата на парчета каквито пожелаем. Редим я в тава за печене.

Поръсваме тиквата със захар и наливаме вода да покрие дъното на тавата. Печем тиквата на предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор.

Пече се до получаване на златист загар отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: