Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер

Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вие как приготвяте тиквеника?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - Одрински, 1 пакет
  • печена тиква - 1 кг
  • захар - по 1 с.л. на кора
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • олио - по 1 с.л. на кора
  • пудра захар - за пръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На Бъдни вечер по традиция се приготвя тиквеник с печена тиква. Понякога го правя с домашни кори, които трябва да са точени

След това леко запечени и накрая намазани с тиква, поръсени с олио, захар и орехи, наложени и така до свършване на продуктите.

Но в ежедневието ни често сме ангажирани и готовите кори са един чудесен вариант. А за тази баница с тиква ползвам по дебели Одрински кори.

Всяка кора мажа с олио, поръсвам със захар и олио, а в късия край слагам печена тиква на един ред. След това навивам и поставям в тава. Така, докато свършат продуктите за тиквеника.

Печем на 180 градуса за 15-20 мин, но зависи от фурната. До желан загар. Готовият тиквеник охлаждам леко и поръсвам с пудра захар.

Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер по стара рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: