Начин на приготвяне
На Бъдни вечер по традиция се приготвя тиквеник с печена тиква. Понякога го правя с домашни кори, които трябва да са точени
След това леко запечени и накрая намазани с тиква, поръсени с олио, захар и орехи, наложени и така до свършване на продуктите.
Но в ежедневието ни често сме ангажирани и готовите кори са един чудесен вариант. А за тази баница с тиква ползвам по дебели Одрински кори.
Всяка кора мажа с олио, поръсвам със захар и олио, а в късия край слагам печена тиква на един ред. След това навивам и поставям в тава. Така, докато свършат продуктите за тиквеника.
Печем на 180 градуса за 15-20 мин, но зависи от фурната. До желан загар. Готовият тиквеник охлаждам леко и поръсвам с пудра захар.
Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер по стара рецепта.