Начин на приготвяне
Почистваме тиквата от кора и я нарязваме на парчета. Настъргваме ги на едро ренде или в блендер. В дълбока тенджера сипваме растителната мазнина и на слаб котлон задушаваме тиквата с щипка сол.
След 10-15 минути засилваме температурата на огъня и при непрекъснато бъркане запържваме плънката, докато водата се изпари и остане на мазнина.
Захарта прибавяме към горещата плънка, за да се разтопи. Стафидите измиваме добре и ги накисваме в бренди за около 6 часа.
Орехите смиламе на едри зрънца, като ги прибавяме към канелата и отцедените стафиди. Смесваме сухите съставки с плънката от тиква.
Маслото разтопяваме на водна баня.
Приготвяме плитка тава, покрита с хартия за печене. Фурната е включена на 180 градуса.
Върху памучна кърпа разстиламе по една от корите, която намазваме с четчица разтопено масло.
Разпределяме върху нея равномерно от тиквената плънка и завиваме на руло. Подреждаме ги в тавата едно до друго и ги намазваме с разтопеното масло.
Печем в загрята фурна около 40 минути до приятен златист загар и хрупкава коричка. По желание можете да поръсите баницата с пудра захар.