Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи по френски

Печени картофи по френски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печени картофи по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1/5 л.
  • масло - 250 г
  • кашкавал
  • черен пипер
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една скилидка чесън се нарязва на тънко и се запържва с сгорещено масло. Добавят се обелените картофи, нарязани на тънки филии.

Посоляват се със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват в млякото, добавя се настърган кашкавал и с тази смес се заливат картофите, които са изсипани в тавичка. Ястието се запича до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любо
Любо
Хубава е рецептата , приготвих я и бих я приготвил отново .
07.02.2016 15:34
2
милка
милка
яйцата са посочени в необходимите продукти :)
09.09.2014 18:47
2
1
Ваня
Ваня
Изглежда вкусно, но сте забравили да напишете колко яйца!? Мисля да сложа 2- 3 за 1/2 мляко и да приготвя. Случва се да се пропусне при писане, но благодаря за рецептата!
07.09.2014 11:10
1
2