Начин на приготвяне
Пригответе семената от копър и стръкчетата:
Измерете 1 супена лъжица цели семена от копър.
Сварете водата: В тенджера или чайник сложете 2 чаши вода да заври.
Добавете семена от копър: След като водата заври, добавете стръкчетата от копър към водата.
Задушаване: Намалете котлона до минимум и оставете сместа да къкри във водата за около 5-10 минути. Това помага да се освободят ароматите и полезните съединения от семената.
Накисване: Изключете котлона и покрийте тенджерата или чайника с капак. Оставете семената от копър да се накиснат в горещата вода за още 5-10 минути. Колкото по-дълго се накисва, толкова по-силен е вкусът.
Прецедете чая: След като се накисва, използвайте цедка с фина мрежа или инфузьор за чай, за да прецедите семената от копър от чая. Изсипете чая в чаша или чайник.
Добавки по избор: По желание добавете чаена лъжичка мед или пресен лимонов сок за подсилване на вкуса. Разбъркайте добре, за да се смеси.
Сервиране: Разсипете чая от копър в чаши и му се насладете, докато е топъл.
Коментари