Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Торта с италиански хрупкави вафли и течен шоколад

Торта с италиански хрупкави вафли и течен шоколад

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Торта с италиански хрупкави вафли и течен шоколад
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
29/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Торта с италиански хрупкави вафли и течен шоколад за вашия празник."

Необходими Продукти

  • италиански хрупкафи вафли - 400 г
  • италиански бишкоти - 400 г
  • бадемово мляко - 250 мл.
  • кафе - 1 ч.ч.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 150 г
  • течен шоколад - 400 г нутела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето за тортата се слага с купа.

Прибавя се заквасената сметана и се разбърква с миксер на висока степен.

Постепенно при бъркането се прибавя пудрата захар.

Сместа се разбърква по получаване на пухкав бял крем.

Течният шоколад Нутела се слага в млековарка и се затопля на водна баня за 5 мин. при продължително бъркане.

Бадемовото мляко и кафето се разбъркват в отделна плитка купа.

Всяка хрупкава вафла се потапя в бадемовото мляко и се нарежда в стъклена тава.

Отгоре за намазват с белия крем и се залива с течния шоколад.

След това се нарежда втори ред с натопени в млякото бишкоти.

Отгоре се намазват с белия крем и се залива с течния шоколад.

Най-отгоре се нареждат хрупкави вафли.

Тортата с бишкоти се оставя в хладилник за 24 часа, след което се поднася.

Тортата с италиански хрупкави вафли и течен шоколад е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: