Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Доматени палачинкови рулца с пълнеж

Доматени палачинкови рулца с пълнеж

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Доматени палачинкови рулца с пълнеж
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Очарователни палачинкови рулца, които ще ви вземат акъла. Перфектното предястия за най-претенциозните гости"

Необходими Продукти

  • За доматените палачинки
  • прясно мляко - 250 мл
  • домати - 100 г фино смляни (може и от консерва)
  • доматен концентрат - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 130 г
  • масло - 25 г
  • олио - за намазняване на тигана
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнеж
  • хамон иберико - 150 г (или друго сушено месо)
  • крема сирене - 200 г
  • готварска сметана - 150 мл, плътна
  • черен пипер - 1 щипка
  • сушен магданоз - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за палачинките и разбийте добре до хомогенна и гладка смес.

Оставете да престои 30 минути в хладилник, след това изпечете средни по големина палачинки по стандартния начин. След всяка палачинка намазнявайте тигана с олио. Огънят трябва да е умерен (от 9 степени на 4-та или 5-та). Печете 3 минути от едната страна около минута от другата. Оставете палачинките леко да изстинат.

За пълнежа на това вкусно предястие, накълцайте на ситно сушеното месо или хамон иберико. Може да смелите в чопър да стане на малки парченца.

Добавете крема сиренето, черния пипер, сметаната и сушения магданоз. Разбъркайте до хомогенност на крема.

Намажете обилно всяка доматена палачинка със сместа и завийте на рулце.

Всяко рулце нарежете на по- малки хапки и подредете в плато.

Сервирайте на празничната трапеза.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: