Начин на приготвяне
Изсипете в дълбок съд изварата. Ако е много суха, добавете 2 с.л. сметана или к. мляко.
Добавете и останалите продукти: маслото, солта и захарта. Разбийте добре с блендер. Ако нямате блендер, прекарайте изварата през цедка.
После добавете брашното, което предварително сте пресяли заедно с бакпулвера.
Омесете меко нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
За по-лесна обработка разделете тестото на две части.
С точилката разстелете лист с дебелина около 2 мм. Поръсете със захарта и смлените орехи или предпочитани от вас. Навийте на едно голямо сладко руло и изрежете мини рулца. Големината им по ваш избор.
Наредете ги в тава, покрита с пергамент, и печете в предварително загрята фурна на 180 °C за 40-45 минути.
По желание поръсете рулца с пълнеж с пудра захар.
Рулцата с пълнеж от любими ядки са перфектно допълнение към чая и кафето.
Да ви е сладко!