Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци

Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Станете истински майстор на палачинковите рулца с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • За плънката
  • кайма - 400 г
  • гъби - 5 бр. средна големина
  • зеле - 300 г прясно
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1бр.
  • магданоз - пресен
  • пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си сместа за палачинките, като разбиваме яйцата в купа със содата и солта. Добавяме прясното мляко и разбъркваме.

Добавяме си постепенно брашното, като разбиваме добре с тел, да не стане на бучки.

Загряваме си тигана и изпичаме вкусни палачинки.

След като приключим с палачинките, си приготвяме плънката за нашите пролетни рулца. Нарязваме си на ситно лука и гъбите. Настъргваме моркова и нарязваме зелето на ситно. В една купа ги смесваме, осоляваме и намачкваме.

Загряваме мазнина в по-дълбок тиган. Запържваме лука за кратко. Добавяме каймата, трябва да се раздроби добре, да не остане на парчета.

След като се е запържила добре, добавяме гъбите и зелето с моркови. Задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Добавяме пикантината, черния пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре. Добавяме накрая пресния магданоз.

Оставяме плънката да се охлади. Взимаме една палачинка, слагаме от плънката в горната част, разстиламе и завиваме палачинката на руло. Нареждаме готовите рулца от палачинки в тавичка. Поръсваме ги с настъргания кашкавал. Печем в предварително загрята фурна, до запичане на кашкавала.

Готови сме с нашата импровизирана рецепта за Палачинкови пролетни рулца с кайма и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: