Начин на приготвяне
Нарязваме шунката на малки кубчета. Взимаме една палачинка и я мажем с 1-2 лъжици от соса (аз използвам домашен сос с босилек и чесън), настъргваме от сиренето и поръсваме от шунката.
Така завиваме здраво палачинката и я режем на няколко части, като парчетата трябва да са с големина около 3 см (зависи колко е дълбока тавата ви). Намазваме тавата с масло и нареждаме палачинките изправени, като пънчета. Това се повтаря докато се напълни тавата.
За соса, разбиваме яйцата в купа и оставаме настрани. Загряваме прясното мляко, в което сме добавили настъргано индийско орехче на вкус и сол (ако сиренето е много солено, добавете съвсем малко сол - около 1/2 к.л.). В тенджера разтапяме маслото и прибавяме брашното при непрекъснато бъркане, запържваме за около минута, най-много.
При непрекъснато бъркане добавяме и топлото мляко. Бъркаме постоянно, за да не загори. Когато сосът се сгъсти и вече е заврял, сваляме от котлона и при непрекъснато бъркане добавяме яйцата. За финал добавяме настъргания кашкавал и бъркаме до пълното му разтапяне.
Заливаме палачинките с бешамела и печем в загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути (до приятен загар). Сервираме или топло, или студено, всякак е вкусно!
Забележка: Тавата ми е с диаметър 28 см.