Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Френска торта с грозде и шампанско

Френска торта с грозде и шампанско

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска торта с грозде и шампанско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 7 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 2 ч.л.
  • желатин - 24 г
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 8 бр.
  • шампанско - 400 мл
  • сметана - 300 г
  • грозде - 300 г
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • захар - 10 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта, бакпулвера, маслото, 4 лъжици захар, прясното мляко и 5 яйца се замесва тесто. Пече се в тава, постлана с хартия за печене половин час на 180 градуса.

Желатинът се накисва в 100 милилитра студена вода за половин час. Отцеждат се през сито. Лимоновата кора се настъргва, лимонът се изстисква. Жълтъците се разбиват на водна баня, добавя се сокът и лимоновата кора.

Добавя се останалата захар. Желатинът се разтваря на водна баня, без да кипва, и се смесва с яйчената смес. Добавя се шампанското и сместа се оставя в хладилник за 15 минути. Изважда се и се добавя разбитата сметана.

Блатът се разрязва на три блата, всеки се намазва с крем и се редят един върху друг. Оставя се за 2 часа в хладилника. Гроздето се измива, разделя се на зърна и всяко зърно се овалва в кафява захар. Тортата се украсява с гроздето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: