Начин на приготвяне
От брашното, солта, бакпулвера, маслото, 4 лъжици захар, прясното мляко и 5 яйца се замесва тесто. Пече се в тава, постлана с хартия за печене половин час на 180 градуса.
Желатинът се накисва в 100 милилитра студена вода за половин час. Отцеждат се през сито. Лимоновата кора се настъргва, лимонът се изстисква. Жълтъците се разбиват на водна баня, добавя се сокът и лимоновата кора.
Добавя се останалата захар. Желатинът се разтваря на водна баня, без да кипва, и се смесва с яйчената смес. Добавя се шампанското и сместа се оставя в хладилник за 15 минути. Изважда се и се добавя разбитата сметана.
Блатът се разрязва на три блата, всеки се намазва с крем и се редят един върху друг. Оставя се за 2 часа в хладилника. Гроздето се измива, разделя се на зърна и всяко зърно се овалва в кафява захар. Тортата се украсява с гроздето.