Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцето и захарта. Добавяме мекото масло и разбъркваме добре с миксера. Пресяваме брашното и вътре добавяме бакпулвера преди това.
В купата, в която сме сложили брашното и бакпулвера, правим кладенче по средата и изсипваме сместа, която разбихме.
Изцеждаме сока на лимона и настъргваме кората му, настъргваме и кората на мандарината.
Прибавяме ги при другите съставки. Замесваме тесто за празничните сладки върху набрашнен плод. Прибираме го в хладилника за 1/2 час, покрито с фолио, да стегне малко, защото от маслото е меко.
Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме сърца с формичка. Слагаме тава хартия за печене и нареждаме на разстояние сладките.
Печем на 170 °C в загрята фурна за 9-10 мин. Слепваме сладките по две, като ги мажем с мармалад.
Поръсваме маслените сърца с пудра захар или украсяваме с червена сладкарска боя-гел.