Маслени сърца

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Маслени сърца
Снимка: Veselina
1 / 2
02/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Маслени сърца за сладки и уютни моменти у дома"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - 1/2 ч.ч
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г + още за доомесване и набрашняване
  • лимони - сока и кората на 1/2
  • кора от мандарина - на 1/2 мандарина
  • пудра захар - за поръсване
  • бакпулвер - 5 г
  • червена боя - гел тубичка за украса
  • мармалад - 1 бурканче за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцето и захарта. Добавяме мекото масло и разбъркваме добре с миксера. Пресяваме брашното и вътре добавяме бакпулвера преди това.

В купата, в която сме сложили брашното и бакпулвера, правим кладенче по средата и изсипваме сместа, която разбихме.

Изцеждаме сока на лимона и настъргваме кората му, настъргваме и кората на мандарината.

Прибавяме ги при другите съставки. Замесваме тесто за празничните сладки върху набрашнен плод. Прибираме го в хладилника за 1/2 час, покрито с фолио, да стегне малко, защото от маслото е меко.

Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме сърца с формичка. Слагаме тава хартия за печене и нареждаме на разстояние сладките.

Печем на 170 °C в загрята фурна за 9-10 мин. Слепваме сладките по две, като ги мажем с мармалад.

Поръсваме маслените сърца с пудра захар или украсяваме с червена сладкарска боя-гел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: