Курабии Сърца

редакция:
Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141499
Курабии Сърца
Снимка: Радка Славова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Ако обичате някого, пригответе му курабии сърца, няма как и той да не ви заобича наобратно."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 2 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • свинска мас - 1 непълна ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - на един лимон
  • брашно - около 1 кг
  • какао - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавя се мазнината, амонячната сода и бакпулвера /изгасени в малко оцет/.

Последователно се прибавят киселото мляко, ванилията, лимоновата кора.

По малко се прибавя и брашно - като за кекс. Дели се на две равни части. Към едната се прибавя какаото.

Двете теста се замесват поотделно с нужното количество брашно - до меко и нелепнещо тесто. Оставят се за малко в хладилника, да стегнат.

Разточват се отделни кори, дебели около 1/2 см. С малка чашка се изрязват кръгчета. Те се разменят-светлите на мястото на тъмните и обратно.

От така получените шарени кори се изрязват формички - сърца /по желание/.

Поставят се в тава върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце, поръсват се със захар. Пекат се курабийките в загрята фурна на 180 градуса.

Вижте също как да си направите козуначени курабии или любимите войнишки курабии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: