Солени бонбони за вино

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Солени бонбони за вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всяко едно от солените бонбони за вино се овалва в сусамово, маково семе, натрошени орехи или пресни зелени подправки."

Необходими Продукти

  • крема сирене - 1 кутия Филаделфия
  • сирене - 150 г бяло саламурено
  • черен пипер
  • чесън - 6 скилидки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За овалване на бонбоните
  • орехи
  • сусам
  • маково семе
  • зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се изсипва една кутийка крема сирене Филаделфия или от подобен тип.

Към него се натрошава на дребни парченца бяло саламурено сирене (не се стърже).

Чесънът се обелва и се пресова в купата при двата вида сирене.

Добавя се лимоновият сок (най-добре да е прясно изцеден) и черен пипер на вкус.

Всичко се разбърка, за да се сменят хубаво всички продукти.

Сместа за виненото мезе се оставя да престои в хладилник за около час и половина.

След това с помощта на чаена лъжичка се загребва от сирената смес и се оформят солени бонбони.

Всяко едно от солените бонбони за вино се овалва в сусамово, маково семе, натрошени орехи или пресни зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: