Начин на приготвяне
Оризът се измива до бистра вода, залива се с 1 чаша вода, колкото да го покрие, и се оставя за 1 час.
Бадемите се заливат с вода и се оставят за 1 нощ.
След това време бадемите и стафидите са заливат с гореща вода, на бадемите се отстранява ципата и част от тях се нарязват на парчета. Стафидите се изцеждат.
Млякото се сгорещява, добавя се ванилията, захар, шафран, канела, кардамон и оризът. Вари се до крем на силно умерен котлон да къкри при непрекъснато разбъркване. Сместа трябва да прилича на каша.
Когато е напълно готов, се прибавят бадемите и стафидите. Разпределя се в купички.
Отгоре сутляшът се украсява с цели бадеми.
Млякото с Ориз по Индийски е много вкусно.
Източник: Любими готварски рецепти - Ориз по индийски - kheer
Коментари