Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Супа от тиква с джинджифил

Супа от тиква с джинджифил

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Супа от тиква с джинджифил
Снимка: Petya Keranova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Изискана, ароматна и изключително вкусна супа, която ще накара дори и най-капризните гости да повдигнат учудено вежди"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • картофи - 1 бр. голям, сладък
  • джинджифил - 1/2 парче
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • червен лук - 1 глава
  • кориандър - 1 ч.л. стебла
  • масло - 70 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сос - 1/2 ч.л. уорчестър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от семената и кората, както и картофът. Нарежете ги на големи парчета. Измийте кориандъра и отделете листата от стъблата. Трябват ви поне 10 стебла, които ги нарязваме на ситно. Това правим и с джинджифила, чесъна, лука и морковите, които обаче са режат на средно големи кръгчета.

Поставете тиквата, картофа, морковите, джинджифила, чесъна, кориандъра и лука в голяма тава. Добавете сос Уорчестър, масло и зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и сложете в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути.

Когато тиквата е покрита с лека коричка, извадете от фурната и преместете в голяма тенджера. Добавете вода, колкото да покриете зеленчуците, и оставете да ври 5 минути.

Преместете сместа в блендер и пюрирайте, като гледате да останат цели парчета. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте с листа кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Keranova
Petya Keranova
Много обичам крем-супа от тиква, сгряваща и питателна. Аз не оставям парченца, когато я пюрирам.
17.01.2017 11:38