Начин на приготвяне
Ако обичате тригуни и тези бутер банички с ванилов крем ще ви станат любими.
Затоплете леко млякото.
Вземете 2 големи яйца или 3 малки и разделете белтъците от жълтъците.
Към жълтъците добавете захарта, нишестето и ваниловата захар.
При непрекъснато бъркане добавете и топлото мляко.
Разбийте добре и сложете на котлона на среден огън. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Ще се получи много гъст крем но не се притеснявайте, точно такъв трябва да бъде.
Покрийте крема със стреч фолио, за да се избегне получаването на коричка.
Дъното на съда, в който ще печете, застелете с хартия за печене. Разположете едната кора и намажете краищата и с леко разбитите белтъци, за да могат двете кори да се слепнат добре. Изсипете изстиналия крем и го разпределете по цялата кора.
Сложете и другата кора и притеснете добре праищата с помощта на вилица.
Разрежете на квадрати или триъгълници, както на вас ви е удобно. Намажете обилно с белтъците и поръсете с малко захар.
Печете бутер баничките в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.
По желание готовите сладки банички можете да поръсите с пудра захар.