Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на половинката лимон се настъргва, сокът се изцежда.
Лимоновият сок и кората се добавят към сместа с маслото. Едно по едно се добавят две яйца и сместа се разбърква. Добавя се един жълтък и сместа се разбърква добре отново.
Пшеничното брашно се смесва с оризовото брашно и бакпулвера. Тази смес се добавя към сместа с маслото и се разбърква добре. Добавя се млякото на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Тестото се излива във формички за мъфини, които се пълнят на 3/4 от височината им. Пекат се 35 минути на 180 градуса. Вадят се, оставят се да изстинат.
Шоколадът се разтопява на водна баня и с него се поливат изстиналите мъфини. След като глазурата изсъхне, са готови за сервиране.