Начин на приготвяне
Измийте ориза и го сварете с универсалната подправка.
Добавете маслото и черния пипер, разбъркайте и оставете да изстине.
Отцедете сушените домати и ги нарежете.
Нарежете кашкавала на парченца.
Към изстиналия ориз добавете настъргания пармезан и 1 белтък и разбъркайте.
В купичка разбъркайте яйцето и жълтъка.
Вземете около 1 с.л. от оризовата смес, разстелете я, в средата поставете кашкавала и доматите и оформете топки.
Потопете ги в разбитите яйца, оваляйте в галета и приберете в хладилника за около 1 час.
Подредете оризовите топки в тава, покрита с хартия за печене, поръсете ги със зехтина и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 15-20 минути.
Оризовите хапки са много вкусни.
Сервирайте оризовите хапки топли.