Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър

Морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър - много, много вкусен. Може да го гарнирате с крем от крема сирене"

Необходими Продукти

  • моркови - 160 г
  • банани - 100 г
  • яйца - 1бр.
  • кисело мляко - 65 г (с висока масленост)
  • кокосово масло - 30 г
  • бакпулвер - 6 г
  • ванилия - 1 бр.
  • протеин на прах - 33 г
  • овесени ядки - 65 г
  • овесени трици - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и бананът се обелват, нарязват се на едри парчета и се слагат в каната на блендер (чопър, нутрибулет), но пък може да използвате и ренде, в случай че не разполагате с подобен уред.

Прибавете яйцето, киселото мляко, бакпулвера, ванилията и втечненото кокосовото масло.

Блендирайте, докато се получи еднородна смес.

Добавете протеина на прах с какъвто вкус желаете. Аз използвах с вкус на солен карамел, защото в момента разполагам с такъв, но може с всякакъв. Блендирайте за кратко, да се усвои протеинът.

В подходяща купа сложете овесените ядки и триците, прибавете блендираната смес, разбъркайте добре и оставете за 10 минути.

В силиконова голяма формичка за еърфрайър изсипете гъстичката смес за морковената торта, заравнете отгоре и печете на 150 °C за 35 минути.

Сладкишът може да се изпече и във фурната.

Когато изстине, нарежете на парчета.

Да ви е сладко с моя морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: