Начин на приготвяне
Морковите и бананът се обелват, нарязват се на едри парчета и се слагат в каната на блендер (чопър, нутрибулет), но пък може да използвате и ренде, в случай че не разполагате с подобен уред.
Прибавете яйцето, киселото мляко, бакпулвера, ванилията и втечненото кокосовото масло.
Блендирайте, докато се получи еднородна смес.
Добавете протеина на прах с какъвто вкус желаете. Аз използвах с вкус на солен карамел, защото в момента разполагам с такъв, но може с всякакъв. Блендирайте за кратко, да се усвои протеинът.
В подходяща купа сложете овесените ядки и триците, прибавете блендираната смес, разбъркайте добре и оставете за 10 минути.
В силиконова голяма формичка за еърфрайър изсипете гъстичката смес за морковената торта, заравнете отгоре и печете на 150 °C за 35 минути.
Сладкишът може да се изпече и във фурната.
Когато изстине, нарежете на парчета.
Да ви е сладко с моя морковен сладкиш без захар и брашно в еърфрайър!