Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковен сладкиш без захар и без глутен

Морковен сладкиш без захар и без глутен

Морковен сладкиш без захар и без глутен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Много вкусен сладкиш и най-важно - без глутен и без захар"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • стевия - 6 бр. таблетки
  • фурми - 5 бр.
  • моркови - 2 бр. настъргани
  • кокосово брашно - 90 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • кокосово масло - 1 ч.л. пълна разтопено
  • прясно мляко - 1.4 ч.ч.
  • вода - 2 с.л. за таблетките стевия
  • крем
  • течен шоколад - 100
  • маскарпоне - 100 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • захарни пръчици - 1 с.л. за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази лесна морковена торта, първо, пригответе крема, за целта разбийте в купа маскарпоне, сметана и течен шоколад на гъсто кремче. Охладете го.

Нямах течна стевия, а на таблетки, затова ги стрих в топла вода и разбърках, докато се разтопят.

Моркови обелени и настъргани на ренде се сипват в каната на чопър.

Добавете яйцата, нарязани фурми, течната вече стевия, канела, разтопено кокосово масло и блендирайте на еднородна смес.

Сипете в купа, добавете кокосово брашно и бакпулвера, разбъркайте на гъста смес.

В тавичка 20 см върху хартия за печене сипете сместа и заравнете с гърба на лъжица.

Печете в загрята фурна 180°C до суха клечка около 25-30 минути.

Извадете от тавата, охладете и с пош, пълен с крем, се декорира на розички. Поръсете отгоре със захарни пръчици.

В оригиналната рецепта кремът е от цедено кисело мляко с мед, но това ще е за друг път!

Много вкусен сладкиш и най-важно - без глутен и без захар.

Да ви е вкусно с моя !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: