Начин на приготвяне
За тази лесна морковена торта, първо, пригответе крема, за целта разбийте в купа маскарпоне, сметана и течен шоколад на гъсто кремче. Охладете го.
Нямах течна стевия, а на таблетки, затова ги стрих в топла вода и разбърках, докато се разтопят.
Моркови обелени и настъргани на ренде се сипват в каната на чопър.
Добавете яйцата, нарязани фурми, течната вече стевия, канела, разтопено кокосово масло и блендирайте на еднородна смес.
Сипете в купа, добавете кокосово брашно и бакпулвера, разбъркайте на гъста смес.
В тавичка 20 см върху хартия за печене сипете сместа и заравнете с гърба на лъжица.
Печете в загрята фурна 180°C до суха клечка около 25-30 минути.
Извадете от тавата, охладете и с пош, пълен с крем, се декорира на розички. Поръсете отгоре със захарни пръчици.
В оригиналната рецепта кремът е от цедено кисело мляко с мед, но това ще е за друг път!
Много вкусен сладкиш и най-важно - без глутен и без захар.
Да ви е вкусно с моя !