Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Морковен сладкиш с ръжено брашно и мед

Морковен сладкиш с ръжено брашно и мед

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Морковен сладкиш с ръжено брашно и мед
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Сочният морковен сладкиш е прекалено сочен и неустоим и изчезва за минути от тавата"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • ръжено брашно - 200 г
  • орехи - 100 г
  • банани - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • тръстикова захар - 3 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • комбинирана подправка - 1 с.л. канела, кардамон, индийско орехче, анасон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват на едро ренде и се задушават със сока от портокал, кокосовото масло, захарта и комбинирата подправка до омекване.

Отделя се една трета от сместа, която ще се използва по-късно.

Брашното се смесва със содата и комбинираната подправка и се добавят задушените моркови. Кексовото тесто се изсипва в тава.

Отгоре се поставя отделената предварително морковена смес.

Сладкишът с моркови се пече 40 минути в умерена фурна.

След това се залива с меда, украсява се с едро счуканите орехи и се оставя в топлата фурна за още 10 минути.

Получава се вкусна карамелизирана коричка.

Сочният морковен сладкиш е приятно изкушение за всеки вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: