Морковен сладкиш с орехи

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Морковен сладкиш с орехи
Снимка: Veselina
1 / 3
04/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Страхотен сладкиш със свеж аромат и неустоим вкус - ще се хареса не само на малките зайчета"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. големи
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
  • брашно - за поръсване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме олиото и пак разбиваме. Почистваме морковите и ги настъргваме с ренде.

Почистваме орехите и ги нарязваме на дребно. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Прибавяме брашното към кашата постепенно и разбъркваме с миксер. Най-накрая слагаме настърганите моркови и нарязаните орехи. Ако желаете, орехите може да ги смелите.

Намазваме с масло форма за торта с ринг или тавичка и посипваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица, да е гладко, да не се напука при печенето. Трябва да е гладко, за да станат добре самите елементи.

Слагаме да се пече сладкиша на 180 градуса в загрята фурна. Прехвърляме сладкиша в кръгла голяма чиния. След като изстине, слагаме шаблон с коледни мотиви върху сладкиша и поръсваме с пудра захар. Трябва да е изстинал, за да не стопи захарта. После го махаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: