Ореховият сладкиш на баба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ореховият сладкиш на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Ореховият сладкиш на баба върви с чаша топло мляко, чаша кафе или чай"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 65 г
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 °C и оставете да загрее.

В тава с диаметър 20 см разтопете маслото и оставете да се охлади.

В купа разбийте яйцата със захарта, докато захарта се разтвори.

Прибавете пресятото брашно, какаото и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в тавата и заравнете, поръсете с начупените орехови ядки.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 20 минути.

Преди сервиране поръсете ореховия сладкиш на баба леко с пудра захар!

Ако имате повечко орехи под ръка, опитайте и другите ни рецепти за орехови сладкиши, орехова торта или пък си направете страхотни домашни ореховки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах,къде и кога сложихте маслото?
30.01.2024 21:44
1
1
Покажи всички подкоментари
Людмила
Людмила
Невероятно вкусно изглежда!
27.01.2024 18:40
2
1