Начин на приготвяне
Включете фурната на 200 °C и оставете да загрее.
В тава с диаметър 20 см разтопете маслото и оставете да се охлади.
В купа разбийте яйцата със захарта, докато захарта се разтвори.
Прибавете пресятото брашно, какаото и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в тавата и заравнете, поръсете с начупените орехови ядки.
Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 20 минути.
Преди сервиране поръсете ореховия сладкиш на баба леко с пудра захар!
Ако имате повечко орехи под ръка, опитайте и другите ни рецепти за орехови сладкиши, орехова торта или пък си направете страхотни домашни ореховки.
Коментари