Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Солено руло със спаначени палачинки

Солено руло със спаначени палачинки

Солено руло със спаначени палачинки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Чудесно палачинково руло, което да сервирате като студени предястие с чаша бяло вино. Бон апети!"

Необходими Продукти

  • ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • бейби спанак - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. ползвах пълнозърнесто от спелта
  • олио - 5 с.л.
  • КРЕМ
  • рикота - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
  • сол
  • самардала
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре спанака, след което го сложете в блендер заедно с яйцата и прясното мляко.

Пасирайте, до гладкост.

Прехвърлете полученат спаначена смес в дълбока купа и прибавете към нея киселото мляко, разбъркано с малко сода.

Добавете също солта, брашното и накрая олиото.

Ползвах пълнозърнесто брашно от спелта, но вие може да го замените с лимец или бяло брашно тип 500, според вкуса и предпочитанията ви.

Количеството на брашното е ориентировъчно, защото всяко брашно е различно. Сместа, която трябва да се получи е с гъстота на боза, затова добавяйте брашното на части, разбърквайте и чак тогава добавяйте отново.

Загрейте тиган с незалепващо покритие, намажете го с няколко капки олио и пригответе палачинките, като ги печете по около минута и половина от всяка страна, до готовност.

От това количество направих 10 броя спаначени палачинки.

Готовите палачинки наредете една върху друга в чиния и оставете да се охладят напълно.

Пригответе крема за палачинковото руло, като смесите в купа крема сиренето, рикотата (може да я замените с фина кремообразна извара) и заквасената сметана. Разбъркайте, до гладка смес и след това добавете подправките.

Аз сложих сол на вмус, малка лъжичка самардала и пресована скилидка чесън.

За, да оформите рулото, сложете дълъг лист стреч фолио на работния плот.

За рулото ползвах 6 от палачинките.

Всяка намазах с по една пълна супена лъжица от крема.

Наредих палачинките върху стреч фолиото, като ги застъпвах. Вижте снимката.

След това навих на руло и завих с фолиото.

Сложих палачинковото руло в хладилник за няколко часа (при мен за 4 часа, но може и повече), след което развих фолиото и нарязах на парчета.

Чудесно солено палачинково руло, което да сервирате като студено предястие с чаша бяло вино.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: