Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфалини с броколи и кашкавал

Фарфалини с броколи и кашкавал

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Фарфалини с броколи и кашкавал
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Фарфалини с броколи и кашкавал - апетитни като никои други"

Необходими Продукти

  • фарфале - 200 г
  • кашкавал - 50 - 75 г
  • броколи - 200 г, замразени
  • мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. Когато са готови, фарфале се отцеждат и ся заделя малко от водата, в която са се варили.

Броколите се поставят в дълбока чиния, похлупват се и се слагат за 2 минути в микровълновата, да се задушат.

Сгорещява се олиото, в него след това се изсипва брашното и на 2 части се излива млякото при непрекъснато разбъркване до хомогенност.

Овкусява се с подправките, налива се малко от заделената вода и се прибавя настърганият кашкавал.

Когато се разтопи кашкавалът, се добавят броколите и лимонов сок на вкус.

Накрая се прибавят отцедените макарони и се разбърква добре фарфалините паста с броколи и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: