Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Сметанова торта с баварски крем

Сметанова торта с баварски крем

КрисиКриси
Новак
3030579
Сметанова торта с баварски крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Сметанова торта с баварски крем е толкова приятна на вкус, че ще я правите и без повод"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 4 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • За крема
  • баварски крем - 1 опаковка / Йотис/
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана сладкарска - 200 мл /не подсладена/
  • пудра захар - на вкус /ако е необходимо/
  • За сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 300 мл
  • ванилена захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата са разбиват със захарта и ванилената захар на пухкава бяла пяна. Постепенно си добавя брашното пресято с бакпулвера.

Разбърква се внимателно с шпатула, прибавя се олиото.

Пече се на 180°C с вентилатор върху хартия за печене.

След като е опечен и охладен блатът се разрязва на две.

Сиропа се приготвя, като водата и захарта се варят на слаб огън за 5 мин .Ванилията се добавя, след като сиропа е сварен.

В дълбока купа се разбиват сметаната, прясното мляко и сухата смес за баварски крем. Получава се много вкусен и пухкав крем за нашата сметанова торта.

Сглобяваме сметанова торта с баварски крем и украсяваме по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: