Начин на приготвяне
Първо се приготвя сосът за ньоките. За целта една малка глава лук се нарязва на ситно, заедно с няколко скилидки чесън. Слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват.
Когато омекнат, се слагат доматеното пюре, размито в малко вода и пасираните домати. Сосът се овкусява със сол и средиземноморски подправки. Оставя се да се сгъсти на умерена температура, след което се налива сметаната. Сосът се готви още 2-3 минути, без да завира.
Ньоките се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. Отцеждат се от водата и се слагат в приготвения сос. Ястието се поръсва с настърган пармезан. Сервират се топли, гарнирани с парченца сирене бурата.
Поканете Италия у дома с тези вкусни ньоки с бурата. Сервирайте ги с бяло вино и се насладете на всяка хапка.