Кичари със зеле и картофи

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кичари със зеле и картофи
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кичарито трябва да има мека консистенция, напомняща на гъста супа. Поднесете в купички с щедра украса от свежи листа кориандър."

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • червена леща - 1/2 ч.ч.
  • зеле нарязано - 1 ч.ч.
  • картофи - 1 ч.ч.
  • масло гхи - 2 с.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион семена
  • семена синап
  • настърган джинджифил - 1 ч.л.
  • вода - 6 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие от аюрведа се консумира като гъста супа и има две основни съставки, ориз, може да е басмати или друг бял ориз и леща или мунг дал.

Аз използвам червена леща и бял ориз.

В маслото задушавам подправките, семената за да пуснат аромат и след това добавям зеленчуците, картофи и зеле. Накрая ориза и лещата, които са измити добре. Слагам сол.

Заливам с водата и варя на бавен огън до готовност.

Кичарито трябва да има мека консистенция, напомняща на гъста супа с ориз. Поднесете в купички с щедра украса от свежи листа кориандър. Аз нямах такъв в момента.

Гъстата супа кичари със зеле и картофи е питателна и с детокс ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: