Начин на приготвяне
Почистете, обелете и нарежете картофите наполовина.
Сложете ги да се сварят до полуготовност, аз използвах тенджера под налягане и варих 7 мин.
Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете на ситно нарязаните лук и морков, добавете каймата и я раздробете. Разбъркайте и гответе 10 мин.
Нарежете зелето на дребно и го сложете при каймата, разбъркайте и пържете няколко минути. Добавете червения пипер, кимион и черен пипер, сипете 50 мл вода и захлупете с капак. Гответе до омекване на зелето.
Сварените картофи нарежете на ситно, сложете ги в тавичка, намазана с малко олио. Върху картофите изсипете зелевата смес, изравнете, сипете зелевия сок и сложете тавата във фурната на 180 градуса за 30 мин до изпаряване на течността.
Направете заливката като разбиете яйцата, добавите млякото, брашното, сол и пипер и разбъркате.
Извадете тавата и залейте мусаката със заливката. Сложете във фурната до златист цвят за около 15 мин.
Мусаката с картофи и кисело зеле е готова.