Начин на приготвяне
Кичари е аюрведично ястие от Йндия. Означава смес от два вида зърнени култури. Това е хранителна бомба, която дава всичко необходимо на човек за неговото здраве, сила и красота.
Тази яхния пречиства организма, защото съдържа много фибри и е подходяща при язва, колит, гастрит, рефлукс. Препоръчва се да се яде до 3 дни, като 1 купа замества едно хранене. Аз нямах пречистено масло, затова ползвах кокосово масло.
Загрява се маслото, добавя се кимион, кориандър и куркума. Разбърква се за секунди и сипвате ориза. Добавете вода и гответе на умерен огън за 10-15 минути.
Прибавете червена леща, дафинови листа и гответе до готовност, като периодично се разбърква. Сервира се топло, поръсено с магданоз, ядки или кокос.
С тази храна се захранват бебета след като спрат да сучат, дава сила и здраве!
Може да се приготви и комбинация от боб мунг и ориз. Добър апетит! Имайте предвид, че след охлаждане се сгъстява още, така че не пестете водата!