Начин на приготвяне
Смесват се яйцата със захарта до пухкав крем. Работим с миксер на средна степен. Прибавят се бакпулвер и ванилова захар. Смесват маслата, разтопени заедно, кравето масло и олиото. Прибавя се брашното.
Оризовото брашно сгъстява доста сместа. Ако яйцата са малки, може да е нужно по - малко от него. Отделяме половината тесто и към нея добавяме сладкото. Моето е сладко от сини сливи. Разбъркваме. Получава се тъмната смес.
Намазваме форми за мъфини с олио, може да се ползват и хартиени, пълним с бялата смес до средата. Отгоре разпределяме и тъмната смес. Печем кексчетата на 160 градуса с вентилатор до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.
Двуцветните мъфини с оризово брашно са идеални за следобедното кафе.