Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Риба тон в тесто

Риба тон в тесто

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Риба тон в тесто2 / 2
13/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба тон - 200 г (от консерва)
  • олио - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. (топла)
  • яйца - 1 бр. (белтък)
  • сол - 1 щипка
  • за пържене
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Рибата се вади от консервата и се отцежда. Нарязва се на парчета и се слага в смес от олиото, солта, лимоновия сок и нарязания на ситно магданоз.

В това време се приготвя тесто, като се смесват брашното, водата и олиото. Добавя се сол, всичко се разбърква и в последния момент се добавя разбитият на сняг белтък.

Парчетата риба се отцеждат от маринатата. Пускат се в тестото и се запържват в сгорещено олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: