Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармички с риба тон

Сармички с риба тон

ВеселинаВеселина
Новак
11
Сармички с риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 (големи)
  • маруля - 2 бр. (къдрави)
  • риба тон - 3 кутии (парченца, в собствен сос)
  • майонеза - 5 с.л. (лиазор)
  • кисело мляко - 10 с.л.
  • лимони - 2 - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре марулите и оставяте листата да се отцедят.

Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета и ги слагате в подсолена да се варят. Добре сварените картофи се изцеждат в гевгир и се слагат в голяма купа.

Изцеждате соса от рибата тон и я прибавяте към картофите, слагате майонезата, киселото мляко и изцеждате 1-2 лимона.

Всичко това се намачква с механичен пасатор (в никакъв случай електрически). Опитвате получената смес и добавяте или не сол по Ваш вкус.

Слагате във всяко листо маруля от сместа и завивате на сармички.

Нареждате в голямо плато сармичките и поръсвате малко лимон и сол по желание.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: