Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Печена зимна разядка

Печена зимна разядка

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Печена зимна разядка
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Печената зимна разядка е много вкусна и полезна върху филийка черен хляб."

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 или 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • ябълки - 1 или 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 1 ч.ч.
  • твърдо сирене - 1/2 ч.ч. настъргано
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и ябълките, увийте ги във фолио и печете във фурна на 190°С.

След 20 минути извадете ябълките, чушките, лука и чесъна.

Цвеклото печете още за около 30 минути.

Охладете всичко и обелете.

Загрейте сух тиган, изпечете орехите за 2-3 минути и ги охладете.

Сложете всичко с купата на блендер и пасирайте апетитната разядка.

Може да добавите и 1-2 скилидки пресен чесън.

Печената зимна разядка е много вкусна и полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Чудесна е!
09.02.2024 13:42
1