Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зимна пикантна разядка с кисело зеле

Зимна пикантна разядка с кисело зеле

Зимна пикантна разядка с кисело зеле
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Уникално вкусна леко пикантна разядка, която може да използвате и като ароматен сос, допълващ вкуса на печени меса"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 буркан (обикновен около 750 мл)
  • зелев сок - 1/2 буркан
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна
  • черен пипер - 3 щипки
  • шарлан - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • чили - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка (сушен)
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1/3 бр. от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мощен блендер смиламе домашно приготвеното киселото зеле от един буркан с малко от зелевия му сок.

Подправяме с хималайската сол, черния пипер, малко шарлан, червен пипер за цвят, чили за пикантност, чубрица и босилек за аромат и на ситно нарязаните скилидка чесън и люто чушле. По желание прибавяме и други подправки на вкус.

Смиламе отново, за да се смесят и поднасяме като разядка към някое чудно основно ястие с по-неутрален вкус, за да може този сос да допълни с леката си пикантност и сладко-кисел привкус!

Много полезно за стомаха и целия ни организъм, поради лечебните свойства на киселото зеле! Лесно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: