Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Зимна чеснова разядка

Зимна чеснова разядка

Зимна чеснова разядка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
01/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Верен съюзник в борбата с вирусите! Пригответе тази вкусна чеснова разядка и хапвайте за здраве!"

Необходими Продукти

  • чесън - 5 бр
  • краве сирене - 30 г
  • кашкавал - 30 г настърган
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сварено яйце - 1 бр.
  • къри - 1 к.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • копър - 5 стръка
  • черен пипер
  • маслини
  • червена чушка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се яйцето в подсолена вода, измива се със студена. Така по-лесно се обелва. С ренде се настъргва в купа.

Прибавяме настърган кашкавал, натрошено сирене, пресовани скилидки чесън. Подправките се измиват, нарязват се на ситно и добавяме в купата, заедно с кърито и черния пипер.

Накрая добавяме киселото мляко и всичко се разбърква добре. Опитваме на вкус, ако е нужно, се добавя щипка хималайска сол.

Сервираме чесновата разядка, гарнирана с маслини, червена чушка и чаша червено вино.

Разкошна разядка за профилактика срещу настинка и грип. Бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Божидар Божков
Божидар Божков
С обикновена сол не става ли?
12.11.2019 20:01