Начин на приготвяне
Накиснете слънчогледовите семки в студена вода и ги оставете за една нощ. В случай че бързате и не желаете да чакате, го накиснете в гореща вода за 20 минути. Отцедете, изплакнете под течаща вода.
В блендер поставете набъбналото белено слънчогледово семе, прясно изцеден сок от един лимон, ябълков оцет, скилидка чесън, сол и студената вода.
Блендирайте веган майонезата.
Получава се много вкусна здравословна майонеза от слънчогледови семки. Оризовките, намазани с нея, са разкошни.
Поднесете веган пастета веднага или го прехвърлете в буркан и съхранявайте в хладилник.
Използвайте веган майонезата от слънчогледови семки за сандвичи, може да се овкуси със сушени домати, маслини, печени чушки и всичко друго, което ви е е по вкуса.