Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с гъби Портобело и пармезан

Талиатели с гъби Портобело и пармезан

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Талиатели с гъби Портобело и пармезан
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Гарнира се с ядки и настърган пармезан и се хапват невероятно вкусни талиатели с гъби Портабелло"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г с доматен вкус
  • гъби портобело - 150 г
  • зелен лук - 1стрък
  • стар лук - 1 глава
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • ядки - по желание
  • подправки - на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд залейте талиатели с гореща вода, така че да има 2 пръста повече вода от пастата.

Покрийте с капак и периодично проверявайте течността до готовност на пастата.

Ако няма достатъчно вода или подправки, добавете. Веднага след като пастата е готова, изключете котлона и я оставете да постои малко.

В тиган с малко количество растително масло и масло запържете лука на умерен огън до прозрачност.

Към лука добавете нарязани гъби Портобело. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Гарнира се с ядки и настърган пармезан и се хапват невероятно вкусни талиатели с гъби Портобело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: