Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби Портобело с патладжани

Пълнени гъби Портобело с патладжани

JuliyaJuliya
Гуру
5998k2k1
Пълнени гъби Портобело с патладжани
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Гъбите Портобело за особено вкусни - а пълнени са направо ТОП!"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 400 г (4 бр.)
  • патладжани - 2 бр.
  • сирене чедър - 80 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, увийте ги в алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 190 °C за около 1 час.

След това ги охладете, обелете и нарежете на големи кубчета.

Почистете гъбите, без да ги миете, махнете пънчетата и с малка лъжичка отстранете ребрата под гуглата.

Поставете гъбите в намазана с олио тава и ги печете в загрята на 190 °C за около 15 минути.

През това време в тиган загрейте олиото и изпържете лука, чесъна и пънчетата.

Поставете във всяка гъба получената смес, патладжаните и ги поръсете с настърганото сирене напълнените гъби.

Печете пълнените гъби Портобело с патладжани на 200 °C за около 10 минути..

Вижте още вкусни плънки за гъби, както и повече информация колко вкусни за гъбите Портобело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: