Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа, добавете натрошеното сирене, настърган кашкавал, сипете млякото и разбъркайте.
Лаваша накъсайте на малки парчета и добавете в купата, разбъркайте до усвояване на съставките.
Вземете форма за кекс с дупка и я намажете с олио.
Получената смес сипете във формата и заравнете.
Поставете във фурна на 180 °C и запечете за около 30 минути до получаване на златистокафяв загар.
Извадете изпечената баница и веднага, още докато е топла, с нож минете около стените на формата и обърнете в чиния.
Ако не я извадите веднага от формата, пухкавата баница е възможно при изстиване да залепне и трудно ще излезе баница с лаваш в кексова форма.
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Коментари