Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Апетитна Джулюнска шипка

Апетитна Джулюнска шипка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Апетитна Джулюнска шипка
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Джулюнската шипка е една от най-известните люти чушки в България. Салата с нея разгорещява и се гаси с домашна ракия"

Необходими Продукти

  • джулюнска шипка - 200 г (люти чушки)
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1 бр. малък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • краставица - 50 г
  • оцет - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лют пипиер - 1 ч.л. семена
  • сол
  • черен пипер - по вкус
  • вода - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки шипка и ги разполовете през средата, без да стигате до дръжката.

Изпукайте ги във фурна или на котлона.

В купа сложете водата, лимонов сок, мед, оцет, олио и разбъркайте маринатата.

Нарежете на дребни кубчета домат и краставица.

Сложете ги в дълбока чиния заедно с изпуканите чушлета и върху тях сложете пресован чесън и нарязан на ситно магданоз.

Сипете приготвената марината, поръсете със сол, черен пипер и лют пипер семена.

Разбъркайте всичко и оставете в хладилник за няколко часа, да се мариноват.

Джулюнската шипка е една от най-известните люти чушки в България.

На вид са дребни, продълговати във форма на конус със зелен и червен цвят.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: