Начин на приготвяне
Чашата е с вместимост 200 мл.
Морковен сладкиш с шоколадови капки - чудесна компания за кафето! Приготвих го като постен сладкиш, без животински продукти, да може да се яде от всички вкъщи. Ами вкусен е. Рецептата е лесна!
Настъргани моркови (количество е една чаша с вместимост от 200 мл) смесих с половин чаша захар, половин чаша топла вода, прибавих половин пакетче бакпулвер и една ванилия.
След това добавих три лъжици кокосово масло, може олио. Разбърках сместа.
Следва да сложим брашното. Прибавяме до получаване на гъсто кексово тесто. Към чаша брашно отиде.
После слагаме две лъжици шоколадови капки.
Разбърках и изсипах в тавичка с диаметър около 22 см, намазана с олио и поръсена с брашно. Пекох морковения сладкиш на 170 градуса до суха клечка!
Охладих, прехвърлих в чиния и намазах отгоре с малко мармалад, моят е от мармалад от сини сливи. Поръсих с нарязани орехи!
А сега ви желая успешен ден!