Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с шоколадови капки

Мъфини с шоколадови капки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Мъфини с шоколадови капки
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12
"Истинска наслада е да хапнете ароматен мъфин и да усетите сладостта на шоколадовите капки"

Необходими Продукти

  • разтопено масло - 113 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 160 мл
  • ванилия
  • брашно - 260 г
  • захар - 135 г
  • бакпулвер - 2 1/2 ч.л.
  • шоколад - 240 г
  • ТОПИНГ
  • захар - 1 с.л., светлокафява
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;

Мъфин форма с 12 гнезда;

книжни капсули - 12 бр.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка с ванилията и прясното мляко.

В купа се разбърква брашното, бакпулверът, захарта, солта и се добавят шоколадовите капки.

С шпатула към сухите съставки се прибавят мокрите и разтопеното масло със стайна температура. Разбърква се само докато се комбинират съставките.

Равномерно с две супени лъжици или лъжица за сладолед се напълват книжните капсули.

Поръсват се с топинг от кафявата захар и канелата.

Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.

Оставят се във формите за около 5 минути и след това се охлаждат върху решетка.

Мъфините с шоколадови капки са готови.

Източник: joyofbaking

Забележка: Всеки мъфин е приятен, въпреки че аз много не харесвам този американски вид кекс. Предпочитам да забъркам един хубав богат маслен кейк например. Но в интерес на истината децата много ги харесват и им се радват, затова ѝ ги спретнах набързо. Лесни ароматни кексчета, вътре с хрупкав шоколад.

Използвам винаги електронен кантар и затова давам и такъв грамаж. Но той може винаги да бъде закръглен за по-голямо удобство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
толкова вкусни мъфини отдавна не бях яла. Аз единствено сложих повечеко шоколад :)
28.03.2023 12:52
1