Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса;
Мъфин форма с 12 гнезда;
книжни капсули - 12 бр.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка с ванилията и прясното мляко.
В купа се разбърква брашното, бакпулверът, захарта, солта и се добавят шоколадовите капки.
С шпатула към сухите съставки се прибавят мокрите и разтопеното масло със стайна температура. Разбърква се само докато се комбинират съставките.
Равномерно с две супени лъжици или лъжица за сладолед се напълват книжните капсули.
Поръсват се с топинг от кафявата захар и канелата.
Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.
Оставят се във формите за около 5 минути и след това се охлаждат върху решетка.
Мъфините с шоколадови капки са готови.
Източник: joyofbaking
Забележка: Всеки мъфин е приятен, въпреки че аз много не харесвам този американски вид кекс. Предпочитам да забъркам един хубав богат маслен кейк например. Но в интерес на истината децата много ги харесват и им се радват, затова ѝ ги спретнах набързо. Лесни ароматни кексчета, вътре с хрупкав шоколад.
Използвам винаги електронен кантар и затова давам и такъв грамаж. Но той може винаги да бъде закръглен за по-голямо удобство.
Коментари